2019.11.26
Szerző: Kóczán Tamás
Megőrültünk! Ingyen adjuk a webáruházakat! A Black Friday (fekete péntek) definíció szerint a hálaadás utáni pénteket jelenti az Egyesült Államokban, de ezt nyilván már minden kereskedő tudja. Noha még csak hetedik éve időzítenek akciókat a magyar kereskedők erre a napra, a köztudatba annyira beivódott, hogy szinte mindenki vásárlási szándékkal megy neki ennek a napnak. Kezdetben csak a fizikai boltokban ölték egymást az emberek az akciós termékekért, ma már inkább online, a szerver erőforrásokat nem kímélve folyik a harc. Találkozhatunk már éttermekben is kedvezményekkel ebből az apropóból, féláron fogyasztható a libasült, ha valaki időben foglal asztalt.

Az unalmas akciókat különböző, sokszor meglepő színváltozatokkal dobják fel a kereskedők, így már a fehér péntek, a pink szerda, vagy a kék csütörtök is ezeken a hagyományokon alapuló bevásárlónap lehet. Az is elmondható, hogy egymást időben is meg akarják előzni a webáruházak, így a hivatalos nap előtti péntekeken is találkozhatunk már árelőnyökkel, sőt a tévéreklámban elviselhetetlen hangon rikácsoló (de hatékony) marketing figura már nyáron black friday akciókról regélt.

Mindenki megőrül?

Nem csak a vásárlók őrülnek meg ezeken a napokon. Egy Facebook posztban olvastam egy találó megfogalmazást. Ilyenkor a gyártók és a kereskedők letolják a nadrágot és megmutatják, hogy valójában mennyi hasznuk van egy bizonyos terméken. Érzékelhető, hogy egyre nagyobb kedvezményekkel találkozhatunk, de ennek számos aspektusa lehet. Valaki márkaépítésre használja az eseményt, valaki a felhalmozott raktárkészletét söpri ki. Valaki pedig csak egyszerűen néhány húzótermékkel csábítja a látogatókat az áruházába, annak reményében, hogy mást is vásárolni fognak. Annyi biztos, hogy vásárlói szempontból ki lehet fogni olyan lehetőségeket, amikor megéri vásárolni.

Megőrültünk mi is...

Az ügyfeleink megszokhatták, hogy mi is kedvezményeket adunk az egyes szolgáltatások díjából. Megőrültünk hát mi is: ingyen adunk webáruházakat! Az idei évben nem csak a Black Friday napján, hanem a mai naptól péntek éjfélig vehetők igénybe a kedvezményeink. Új webáruház esetén, havi díjfizetés választása mellett három hónapra 100% kedvezményt adunk. Ez a lehetőség partnerenként maximum egy webáruházra vonatkozik. Éves ciklus választásakor 25% a kedvezmény korlátlan számú új webáruházra. Az akció keretein belül maximum 2 évre rendelhető a kínálatunkban szereplő bármilyen végződésű domain, webtárhely, SSL tanúsítvány 25%-os árelőnnyel. Van néhány előfizetőnk, akik még kifutó csomagokat használnak, nekik most különösen érdemes váltani az új csomagok valamelyikére, mivel a fordulónapig keletkező különbözeti díjra is 25% kedvezményt adunk. Ugyanez a kedvezmény érvényes nagyobb webáruház csomagra váltás esetén is. A kedvezmények más kedvezményekkel nem vonhatóak össze.