Az elmúlt év végén és az új év elején sem álltunk meg, folyamatosan fejlesztjük a rendszerünket, hogy kiszolgáljuk partnereink igényeit valamint kövessük a változásokat, trendeket. Ennek eredményeképpen összeállt az újabb fejlesztési csomagunk, melynek egyik fő pontja a csomag termék kezelésének lehetősége, de emellett bekerült több olyan fejlesztés is, mely a mindennapi munkát könnyíti, gyorsítja illetve hatékonyabbá teszi a vásárlást:

Csomag termék létrehozási lehetőség »»»

Termékek létrehozásakor lehetőség van csomag termékként beállítani az új terméket, ezzel egy újabb eszközt adunk a partnereink kezébe az értékesítés terén. A csomag termék a normál termékhez hasonlóan jelenik meg a rendszerben, azzal a különbséggel, hogy az áruházban található egyéb termékek közül lehet a csomag termék összetevőit kiválasztani. A csomag termék esetén az ár, megnevezés, leírás stb. nem automatikusan generálódik az alkotóelemek adataiból, hanem külön adható meg név, ár, kép stb. Ugyanakkor a raktárkészletet már az alkotóelemek alapján kezeli a rendszer a termék rendelkezésre állását. Meglévő termékből nem lehet csomag termék, valamint csomag termékből sem készíthető normál termék.

Termék raktár statisztika »»»

Létrehoztunk egy új funkciót, mely segítségével nyomon lehet követni a termékek raktárkészlet változásait. Lehetséges időpontig történő lekérdezés vagy adott időszakra történő keresés is, külön bevét, külön kivét (eladás) vagy mindkettő készletmozgás figyelembevételével.

Termékekhez megadható plusz lapfül vagy szekció »»»

Gyakran előfordul, hogy a termék részletes oldalán nem elegendő az alapadatok megjelenítése és szükséges további elszeparált tartalmak megadása is. Termékekhez mostantól létrehozható több plusz lapfül vagy szekció (oldal típustól függően) is, amelynek mind a címe, mind a tartalma szabadon szerkeszthető a termék leírásához hasonlóan, akár nyelvenként külön-külön. Ennek a funkciónak a segítségével könnyedén elhelyezhető például videó, táblázat, vagy bármilyen egyéb a termékre jellemző tartalom.

Megrendelésekhez kapcsolódó kisebb fejlesztések

 • Megrendelés követésben plusz szűrők állíthatóak be, így szűkítve a megrendelések listáját: fizetési mód, szállítási mód, számlázási státusz, pénznem »»»
 • Megrendelés követésnél a keresőben pontosvesszővel elválasztva több rendelésszámot is meg lehet adni, így listázva csak a kívánt megrendeléseket »»»
 • Megrendelés követésnél a vásárlóhoz megadott megjegyzés is látszik az ikonok között »»»
 • Megrendelések kezelésénél utólag hozzáadott termék esetén érvényre jutnak a termékhez, vásárlóhoz beállított kedvezmények is (ettől függetlenül szerkeszthető a tétel ára) »»»
 • Megrendelés visszaigazoló e-mailben megjelenhetnek a beállított termék paraméterek is a tételekhez kapcsolódóan »»»
 • API-n keresztüli megrendelés kezelés bővítése: a kapcsolaton keresztül lehet kezelni a megrendelések státuszváltását is

Termékekhez kapcsolódó kisebb fejlesztések

 • Termékek kezelésekor további árakhoz lehet megadni külön akciós árat is »»»
 • Bővült a termék adatbázis exportban kezelendő adatok köre is a termék utolsó módosításának dátumával »»»
 • Könnyítve a termék kezelést az adminisztrációs felületen, a termék listába kiszűrhetőek csak az aktív termékek egy jelölő segítségével »»»
 • Termék kuponnál konkrét termékek helyett kereső kifejezést is meg lehet adni »»»
 • Termék kupon szerkesztése esetén beállítható, hogy csak a legolcsóbb, vagy a legdrágább termékre legyen érvényes a százalékos típusú kupon »»»

Egyéb kisebb fejlesztések

 • Vásárló csoporthoz közvetlenül beállítható végösszeg kedvezmény »»»
 • Bővítettük a felhasználók kényelmi funkcióit, így már nem csak Facebook, hanem Google fiók segítségével is van lehetőség az áruházi bejelentkezésre, regisztrációra »»»
 • Főoldali nagy banner elem (slideshow) véletlenszerű elemmel is indulhat, függetlenül az adminisztrációs felületen beállított kép sorrendtől »»»
 • Sponsorem utalványok elfogadási körének bővítése az "Iskolakezdési" utalványtípussal »»»
 • Postapontok esetén megtörtént a Coop pontok integrációja, egy listában kezelve a MOL pontokkal »»»
 • Naturasoft számlázó szinkron esetén bővült az átadott adatok köre: megrendelés megjegyzés, felhasznált kuponkód valamint vásárlói csoport is átadásra kerül a számlázó felé
 • ÁSZF szerkesztése esetén megadható egyedi HTML kód és PDF link, ami lehetőséget ad teljesen egyedi vagy külső forrásból származó akár dinamikusan változó szerződések kezelésére (pl. a fogyaszto-barat.hu) »»»
 • Partner számla esetén, ha adott összeg alá csökken egyenlege, értesítő emailt küld a rendszer a megadott kapcsolattartói e-mail címre

ÁSZF módosítás

A jogszabályi változásoknak megfelelően módosultak az Unas Online Kft. Általános Szerződési Feltételei, melyet IDE KLIKKELVE tud megtekinteni. Az új ÁSZF hatályba lépésének időpontja: 2016. február 15. Szolgáltatásaink díjai természetesen továbbra sem változtak.
KarácsonyIsmét elérkezett az év vége, ami a legtöbb ügyfelünk számára a legfontosabb és egyben a legintenzívebb időszakkal zárul. A magyar e-kereskedelem növekedési száma az európai kontinens országai közül kiemelkedően magas értéket mutat és soha nem látott növekedési tempót vetít előre a következő 2-3 évre. Ezt a növekedést az UnasShop áruházakban is tapasztaltuk. Amellett, hogy az idei évben elérte a rendszerünkben működő áruházak száma a 2500-at, a régóta működő áruházakban is legalább átlagosan 30%-al nőtt a látogatottság, a leadott rendelések száma pedig a tavalyi adatokhoz képest közel a duplájára emelkedett. Összesített megrendelésadatok alapján a hazai e-kereskedelmi forgalom több mint 15%-a UnasShop áruházakban realizálódott.

Az év során rendszereinket folyamatosan fejlesztettük, és több új szerverrel bővítettük a hardver hátteret. Az UnasShopba 72 új funkció került be, 28-at pedig bővítettünk, vagy átalakítottunk. Számos külső szolgáltatást integráltunk, 7 új fizetési mód, 2 hírlevélküldő, 5 ügyviteli és számlázó kapcsolat, valamint kinézetében és működésében is teljesen átalakult az UnasPlaza. Beépítettünk továbbá az adminisztrációs felület használatát megkönnyítő megoldásokat, és választhatóvá váltak új csomagküldő szolgáltatások is a webáruházakban. A 2016-os évben is hasonló lendülettel fogjuk fejleszteni a szolgáltatásainkat, több új lehetőség is előkészületben van már.

Ezúton kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet minden kedves partnerünk számára.

Telefonos és online chat support ügyfélszolgálatunk december 18. és január 3. között nem üzemel, illetve e-mailes megkeresésekre korlátozottan tudunk válaszolni.
Köszönjük megértését és türelmét!
DeloitteA közép-európai Deloitte Technology Fast 50 program a régió leggyorsabban növekedő vállalatait rangsorolja és mutatja be. Az immár 16. éve megrendezett program az 50 leggyorsabban növekvő technológiai céget veszi számba.
A verseny egy kalap alá veszi a cégeket Litvániától kezdve Lengyelországon keresztül, egészen Bulgáriáig. Az idei évben a tavalyi 10 után csupán 4 magyar cég fért be az 50-es listára. A folyamatos ügyfélközpontú fejlesztésnek köszönhetően cégünk, az Unas Online Kft. is felkerült erre a listára és ezzel bekerült a 4 legjobb magyar közé.

Köszönjük minden ügyfelünknek a bizalmat!
Lezárult a 2015-ös év Ország Boltja verseny, ahol a webáruházmotorok versenyét ismét az UnasShop nyerte. Ügyfeleinknek köszönhetően ebben az évben is sikerült jónéhány díjat elhozni. A 12 kategóriából 4-ben Minőségi díj I. helyezett, 3 kategóriában pedig II. helyezett Unas webáruház lett, de megint volt olyan kategória is, ahol a dobogó mindhárom fokára partnerünk állhatott fel.

Ami az idei évben kiemelkedő sikernek számít, hogy a fődíjat, az "Az Ország Boltja" címet is egy UnasShop motort használó webáruház kapta.

Fődíj: pihetex.hu - Az Ország Boltja

Áruházaink további díjai:

filterabc.huAutó-motorMinőségi díj I. helyezett
pihetex.huBaba-mamaMinőségi díj I. helyezett
lurkocipo.huBaba-mamaMinőségi díj II. helyezett
stepshop.huBaba-mamaMinőségi díj III. helyezett
szeresdmagad.huErotikaMinőségi díj II. helyezett
ujkonyvek.huKönyv, cd, dvdMinőségi díj I. helyezett
vilagitas.euOtthon, kertMinőségi díj I. helyezett
gyereksportszer.huSportMinőségi díj II. helyezett
the-filtershop.comAutó-motorNépszerűségi díj

Ezúton gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjük, hogy cégünk webáruház szolgáltatását választották!
Elkészült az év második fejlesztési csomagja, melyben az alábbi bővítések, fejlesztések, új funkciók találhatóak meg:

Számlázással kapcsolatos fejlesztések, bővítések

 • Actual számlázó integrálása
  Az Actual Ügyvitel színvonalas és gazdaságos, magyar fejlesztésű ügyviteli szoftver és vállalat-irányítási rendszer az igényes kis- és középvállalkozások számára. A kapcsolat segítségével csak az áruházi rendelések tölthetők le a programba! »»»

Szállítással kapcsolatos fejlesztések

 • Fürgefutár szállítási opció
  A Fürgefutár egy - a létezését és az üzemeltető gárdáját is tekintve - olyan fiatal vállalkozás, mely annak érdekében született meg 2010-ben, hogy mindenkinek – ifjaknak és időseknek, cégeknek és magánszemélyeknek – lehetőséget biztosítson csomagküldésre Magyarországon. »»»
 • DPD csomagpont
  A csomagpontos szállítási módok elterjedésével áruházunkban is lehetővé tesszük a különböző cégek ilyen típusú szolgáltatásait, így került bővítésre a palettánk a DPD csomagpont szolgáltatással. »»»
 • Webox, Pick Pack Pont, Postapont, GLS csomagpont, Foxpost térképes átvételi pont funkció
  Megfigyelhető, hogy a szállító cégek próbálják minél kényelmesebbé, átláthatóbbá tenni a csomagpontos szolgáltatásaikat. A trendet követve a vásárlók a megrendelés leadásakor kényelmes, átlátható térképes felületen tudják kiválasztani a szállítási célként megadni kívánt pontot. »»»

Fizetéskezeléssel kapcsolatos fejlesztések

 • K&H elfogadásnál már a Szép kártya elfogadás is működik
  Több partnerünk igényét figyelembe véve bővítettük az áruházakban elfogadható fizető eszközök körét a K&H Szép Kártyával, így a vásárlók akár ezzel a fizetési móddal is élhetnek az Unas áruházakban. »»»
 • OTP speciális fizetési mód esetén használható a jóváírás funkció »»»
 • Barion speciális fizetés esetén választható a "Barion Smart Gateway" újabb, biztonságosabb fizetési metódus is »»»

Felhasználókezeléssel kapcsolatos fejlesztések

 • Kényelmi és biztonsági szempontokból az e-mail cím, felhasználónév, jelszó inline ellenőrzése már a vásárló regisztrációkor megtörténik
 • Vásárlócsoportonként beállítható, hogy a beállított akciós ár érvényre jusson-e vagy sem »»»
 • Vásárlócsoportonként beállítható a pontgyűjtő számla használata »»»
 • Kupon köthető vásárló csoporthoz is, így csak bizonyos vásárlók élhetnek az adott kupon lehetőségeivel »»»
 • Beállítható, hogy a vásárló mely adatait ne módosíthassa (e-mail cím, felhasználó név, szállítási cím, számlázási cím) »»»
 • Lehetőség van manuálisan új vásárlót létrehozni az adminisztrációs felületen »»»

További kisebb fejlesztések, bővítések

 • A könnyebb kezelhetőség érdekében a termékek kezelésénél az admin felületen lehetőség van cikkszám szerinti sorbarendezésre »»»
 • Listás módosítás esetén az automata (árösszehasonlító) exportban szereplő és nem szereplő termékek listázására is van már mód »»»
 • Termékenként beállítható, hogy közvetlen termék kedvezmény érvényre jusson-e vagy sem »»»
 • A termék további áraknál kezelhető a bruttó - nettó ár a felületen, valamint van mód százalékos különbözetet is megadni »»»
 • Beállítható, hogy a termékek kezelésénél rögzített új termékek alap esetben új státuszúak legyenek »»»
 • Szállítási és fizetési költségek újrakalkulálása megrendelések esetén (pl. megrendelés összevonás után) »»»
 • Beépítettük az áruházmotorba a Facebook dinamikus termék hirdetés támogatást is »»»
 • Az összes helyen automatikusan használható a HTML Editor, ahol ez értelmezhető »»»
 • Külön beállítható, hogy Explicit tartalom esetén a 18 év alattiak hova legyenek átirányítva »»»
 • Kiépítésre került a fizetési és szállítási módok esetén külső azonosító megadási opció (pl. számlázók esetén meg lehet adni a mód számlázóbeli saját azonosítóját)
 • Az automata funkciók listája bővült a vásárló nyelv érzékeléssel, GeoIP alapján »»»
 • Árlista kezelése esetén van arra mód, hogy vásárló csoporthoz kapcsolódó további árakat nyomtasson »»»
 • Bővült a termék paraméterek típuslistája: link alapján megadható kép termék paraméter »»»
 • Speciális fizetési móddal kifizetett rendelések számlázási státusza automatikusan módosítható »»»
 • Fizetési és szállítási módoknál alternatív szöveg elhelyezési lehetőség, amely a vásárlóknak küldött emailben szerepel
 • Termék kuponnál nem kötelező terméket megadni, így akár az összes termékre is vonatkozhat a kupon »»»
 • Az áruházi emailküldés ezentúl nem csak az automatikus paraméterek mentén oldható meg, lehetőség van saját SMTP adatokat is megadni »»»
 • Kilépési ajánlatban URL szűrés »»»
 • Ha a vásárlónak van másik nyitott rendelése is, azt + ikonnal jelezzük »»»