Beach officeA nyár végével elmúlik a jól megérdemelt nyaralások időszaka, visszazökkenünk a szokásos évközi kerékvágásba. Amíg partnereink közül remélhetőleg sokan kipihenték fáradalmaikat, fejlesztő csapatunk azon dolgozott, hogy nyár végére egy újabb csomagot tudjunk Önök elé tárni. Minden kereskedő tudja, hogy a legaktívabb időszak az internetes kereskedelemben a karácsony, arra pedig a felkészülést minél előbb el kell kezdeni, akár már szeptemberben. Ehhez próbáltunk hasznos dolgokat összeszedni, ismét több területen bővítettük, fejlesztettük az áruházakat, így kerültek be újabb szállítási módok, változott a vásárló csoportok kezelése, megreformáltuk egy kicsit az alapbeállítások menüpontot is, valamint több kisebb fejlesztést végeztünk el. Nézzük részletesebben az egyes új funkciókat, módosításokat:

Csomagszám kezelése

A különböző szállítási módokhoz új funkció jelent meg, mégpedig a csomagszám kezelése. A csomagszámot automatikusan hozzáadja a rendszer a megrendeléshez, amennyiben az adott szállítási mód is kezel ilyen adatot, de ezt a paramétert manuálisan is van lehetőség beállítani a megrendeléseknél. Kialakítottunk egy csomagszámhoz tartozó új cseremezőt [order_package_number] néven, ami a megrendelés státusz értesítő e-mailekben használható. Ez nélkülözhetetlen funkció ahhoz, hogy lehetőséget adjunk a vásárlónak arra, hogy a szállítást végző cég weboldalán tájékozódhasson a csomag állapotáról, és a várható kézbesítési idejéről.

Új szállítási módok »»»

 • A PickPackPont által elindított fixpontos átvevőhelyek népszerű megoldását minden futárszolgálat igyekszik átvenni. Az eddigi GLS, és DPD csomagpont mellett új szállítási módként került kialakításra a Trans-o-Flex Csomagpont típusa, így most már ezt a csomagponthálózatot is igénybe vehetik az áruházakban.
 • Új szereplőként jelenik meg a listában a Fámafutár futárszolgálat, mely akár belföldi, akár külföldi szállítás esetén megoldást jelenthet partnereinknek.

Felhasználó kezelést, vásárló csoportokat érintő fejlesztések

 • A vásárló adatbázis feltöltésnél már vásárló paraméterek is importálhatók, azonban törölni biztonsági okokból nem lehet. »»»
 • Adminisztrátorok számára, hibák feltárására használatos funkció a Belépés a nevében, mely segítségével tetszőleges vásárló nevében nézheti meg a vásárló felületet. Ehhez készült további fejlesztés, mely most már naplózza is a funkciót, valamint egy beállítás segítségével ez megjelenhet már a vásárló listaoldalon is. »»»
 • A csoportok kezelésénél elkészült egy újabb beállítás: akciós termék árból is lehet közvetlen termék kedvezményt adni. »»»
 • Eddig csak egyetlen vásárló csoporthoz lehetett rendelni egy szállítási vagy fizetési módot megadni, immár többet is hozzá lehet adni. »»»
 • Közvetlenül vásárlókhoz, egyénekhez kapcsolódóan is letilthatók a különböző szállítási és fizetési módok. »»»
 • A megrendelések nyomonkövetése, manuális vagy más rendszerben történő kezelése szempontjából jelenthet nagy könnyebbséget, hogy export esetén vásárló csoportra is lehet szűrni, és így generálni az adatbázist. »»»
 • Azon árhuázak esetén, ahol több adminisztrátor is tevékenykedik, hasznos a vásárló törlése funkció jogosultsághoz kötése.
 • A vásárló adatbázis exportban a vásárlókhoz kapcsolódóan most már megjelenhet az utolsó rendelés dátuma is.
 • Csoportonként kezelhető, hogy ha az adott terméknél további árat adunk meg, akkor megjelenjen az alapár is a terméknél, így is mutatva a kedvezmény mértékét a vásárló számára.

Alapbeállítások újrakategorizálása »»»

Az UnasShop ahogy bővül, fejlődik, egyre több és több funkcióval bír, reményeink szerint ügyfeleink megelégedésére. Ebben a folyamatban arra is külön figyelmet kell fordítanunk, hogy megtalálható, átlátható és minél inkább egyértelmű legyen az áruház használata, kezelése az adminisztrátorok számára. Jelenleg csak az Alapbeállítások menüponton belül közel 200 beállítási lehetőséget kínálunk, ezért döntöttünk úgy, hogy kicsit átdolgozzuk az opcióit, szerkezetét. Ennek megfelelően az opciókat szeparálva, új szempontok alapján csoportosítva tálaljuk. Reméljük, hogy átláthatóbb, és könnyebben kezelhető lett így az áruház az adminisztrátorok számára.

Termékeket érintő kisebb fejlesztések

 • Termék paraméterek sorrendje állítható, így az adminisztrátor eldöntheti, hogy melyik paramétert teszi első, második, stb. helyre a listában a vásárló felületen. »»»
 • Sávonként megadott végösszeg kedvezmény beállítható akár közvetlen termék kedvezményként is. »»»
 • Akciós termék esetén külön beállítható, hogy a pontgyűjtő számlán jóváírásra kerüljön-e a pont vagy sem. »»»
 • Követve az alapbeállítások menüpont átszervezését, a Termék adatbázis exportnál megjelenő választható adatok is kategorizálva jelennek meg. »»»
 • Termékek szerkesztése esetén könnyítettünk az adatok megadásán, ezentúl átmásolhatóak egy másik, meglévő termék alternatív kategóriái. »»»
 • Beállítható, hogy a termék listában az akciós termékek előre kerüljenek, így azokat láthatja először a látogató, vásárló a termékek közül. »»»

További fejlesztések

 • Ugyan a webáruházak nagy előnye, hogy állandóan tud fogadni a rendszer megrendeléseket, néhány esetben szükséges lehet, hogy csak nyitvatartási időben lehessen rendelést leadni. Ennek kezelését építettük ki részletesen. »»»
 • Fontos funkciónak, eddig hiányzó pontnak tartottuk a megrendelés manuális rögzítését az adminisztrációs felületen. Ezt most pótolva, akár az offline módon történő rendeléseket is rögzíteni lehet, így egy helyen kezelve például a raktármennyiséget, számlázást stb. »»»
 • A nemzetközi piacon is megtalálható, magyar fejlesztésű Yusp rendszer segítségével a látogatók, felhasználók viselkdését lehet monitorozni, majd utána a korábbi viselkedés alapján a megfelelő terméket tudja a látogató elé tárni, így nagyobb valószínűség szerint fog megrendelést leadni az adott vásárló az áruházban. »»»
 • Ha esetleg hibával találkozik rendszerünkben, hibabejelentő oldalunkon ezt jelezheti felénk. Most ezt kiegészítettük fájl küldési lehetőséggel, hogy könnyebben bemutathassa a problémát, gyorsabban javíthassuk azt, amennyiben szükséges. »»»
 • Plusz tartalmak kezelésénél, űrlap tartalmi elemhez létre lehet hozni e-mail cím típusú mezőt is, melyet rendszerünk egyből ellenőriz, így a vásárlótól, látogatótól biztos, hogy megfelelő formátumú emailt kap. »»»
 • Biztonságosabbá tettük az áruházon keresztül történő email küldést, így már DKIM aláírást is támogatja rendszerünk a vásárlónak küldött levelekben. »»»
 • Lehetőség van csak azon vásárlóknak küldeni követő hírlevelet, akiknek a pontgyűjtő számlájukon van pont. »»»
 • Kapcsolódva az előző fejlesztéshez, most már utólag is módosítható a korábban létrehozott követő hírlevél. »»»
2016.09.06
Szerző: Kóczán Tamás
MarketingTegnap egy marketinges barátommal beszélgettem arról, hogy milyen eszközök vannak egy webáruházban, amiket érdemes manapság használni. Beszéltünk látogató szerző, konverziónövelő marketing eszközökről, szóba kerültek kosárérték növelő, vagy visszatérést elősegítő megoldások. Ezek nélkül 2016-ban aligha tud sikeres lenni egy webáruház. Sokan gondolják még mindig úgy, hogy nincs szükségük marketingre, vagy hogy a marketing drága. Jó esetben előfizetnek egy hatékony webáruházmotort, és hátradőlnek várva a nagy eredményeket. A legtöbbször nem is tudják, hogy milyen eszközökkel tudnának élni, milyen lehetőségeket tudnának kihasználni, sokszor ingyen.

Érdekességképpen összeszámoltam, az UnasShop rendszerben közel 100 marketing eszköz áll rendelkezésre. Erre mondja a marketinges, hogy annyi nem is létezik. Hát lássuk! Figyelem, hosszú mondat következik! Hírlevél, pontgyűjtés, regisztráció jutalmazása, követő hírlevél, mennyiségi kedvezmény, ingyen szállítás kupon, összegszerű végösszeg kupon, százalékos végösszeg kupon, termékkupon, egyedi vásárló kupon, összegszerű végösszeg kedvezmény, százalékos végösszeg kedvezmény, közvetlen vásárlói kedvezmény, vásárlói csoport kedvezmény, csomag kedvezmény, speciális csoport ár, területi ár, területi kedvezmény, akciós ár, kiegészítő termékek, hasonló termékek, cross-sale ajánlat, upsale ajánlat, BLOG, hírek, naptár, űrlap, felugró ablak, intelligens ajánlat, végösszeg kedvezmény, nyomtatható árlista, nyomtatható árajánlat, affiliate rendszerek, ajánlói rendszerek, partnerprogram, hűségkártya, cashback rendszerek, ügyfélchat, landoló oldal, regisztráció nélküli vásárlás, árösszehasonlító oldalak, piacterek, adományozó oldalak, közösségi megosztás, Facebook webáruház, Facebook belépés, Google belépés, intelligens kereső, paraméteres szűrő, termékösszehasonlítás, státuszértesítő, ajánlás ismerősnek, slideshow, bannerbox, kilépési ajánlat, minősítő rendszerek, személyre szabott ajánlói rendszer, szavazás, hirdetési rendszerek, SEO, SEF, Sitemap, Tag manager, Facebook hirdetés, Adwords, Analytics, Search Console, Twitter, Pinterest, Google +1, Facebook LIKE, Facebook Page Plugin, Facebook Comments, árszűrő, akció visszaszámláló, Youtube, videóbeszúrás, sávos szállítási költség, fizetési mód kedvezmény, online fizetési megoldások, cafeteria, akciójelző matrica, top termékek box, termék ajánló box, utoljára megnézett termékek, áruhitel, törzsvásárlói rendszerek, SMS, törzsvásárlói kártya, vásárlói vélemény, termékértékelés, dinamikus remarketing, retargeting, pixeltracking.

Ha webáruház nyitása előtt áll, vagy Ön is szeretné kihasználni ezeket a marketing eszközöket itt próbálhatja ki az UnasShop webáruház rendszert!
2016.08.25
Szerző: Boros János
LAHANagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük együttműködésünket a Love All, Help All! Foundation szervezettel. Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a társadalmi felelősségvállalás különböző lehetőségei, szervezetei. Mivel az UNAS is elkötelezett ilyen téren is, oly módon próbáljuk elősegíteni ezt a fajta adakozási lehetőséget, hogy az összes UnasShop webáruházban elérhetővé tettük a LAHA megoldását. Az integráció lényege, hogy néhány kattintás után a kereskedő csatlakozhat webáruházával a LAHA rendszeréhez, így egy újabb csatornán keresztül is érkezhetnek vevők az áruházába. Cserébe a leadott megrendelésekből megadott százalékot a fel kell ajánlania a LAHA rendszerének, azaz tetszőleges szervezeteknek, amelyekkel a LAHA kapcsolatban áll. Azt, hogy konkrétan melyik szervezet kapja a felajánlást, nem a kereskedő hanem a vásárló döntheti el. Így gyakorlatilag mindenki jól jár: a webáruházba több megrendelés érkezhet, hiszen a vásárlók szívesebben választják azt az üzletet, ahol az elköltött pénz egy részének sorsáról ők dönthetnek. A vásárlások nyomán a különböző szervezetek plusz anyagi támogatáshoz jutnak, így segítve munkájukat. A vásárlót pedig jó érzés töltheti el, hogy adott vásárlásával hozzájárult egy szervezet működéséhez, segített a munkájukban. »»»
2016.06.22
Szerző: Kóczán Tamás
SSLNapjainkban az internetes bűnözés térhódításával kiemelkedően fontos lett a személyes adataink és az internetes tevékenységeink védelme, és biztonsága. Tőlünk nyugatabbra mára már elképzelhetetlen, hogy olyan oldalon adjon meg bármilyen személyes adatot a látogató, ahol nincs teljesen megbizonyosodva, hogy biztonságos és az adatok nem kerülnek harmadik fél kezébe, illetve csak arra használják fel, amire megadta.

Adatok áramlása

Ha egy internetes szolgáltatás nem rendelkezik semmilyen titkosítási eljárással, a személyes adatok szabadon, kódolás nélkül tiszta szövegként áramolnak az internetes csatornákon. Mit is jelent ez? Amennyiben például egy nyílt wi-fi kapcsolatot használunk egy kávézóban, és úgy adjuk meg a jelszavunkat egy belépéshez, akkor a mellettünk ülő szintén ugyanazt a wi-fi kapcsolatot használó böngésző, egy egyszerű program segítségével könnyedén "lehallgathatja" a forgalmazásunkat, és ezzel a jelszavunk, vagy bármilyen egyéb adatunk a birtokába is kerülhet. Természetesen a kódolatlan adatok lopása vezetékes kapcsolaton is ugyanúgy lehetséges.

Hogyan működik az SSL kapcsolat?

A látogató böngészője az oldal megtekintésekor első körben kapcsolódik a szolgáltató rendszeréhez, egy webszerverhez. Amennyiben a weboldal rendelkezik biztonságos kapcsolattal a böngésző HTTPS:// címre ugrik át, ezzel egy időben pedig bemutatja a szerver számára a kompatibilis, felhasználható titkosítási módszerek listáját. A webszerver a listából kiválasztja a legerősebb megoldást, majd bemutatja a böngészőnek a Digitális Aláírását, ami a szerver nevéből, egy Tanúsítványból, és egy Nyilvános Kulcsból áll. A látogató böngészője ellenőrzi érvényes-e a küldött tanúsítvány, valamint azt, hogy megbízható tanúsítvány kibocsátó szervezet írta-e alá. Ezek után ellenőrzi, hogy a tanúsítványban szereplő domain megegyezik-e a látogatott oldal domainjével. Ha minden rendben, akkor létrejön az SSL kapcsolat, a kliens kialakítja a munkafolyamat azonosító kulcsát. A küldött adatainkat ilyenkor már biztonságban tudhatjuk, mivel azok biztonsági kulcsokkal kódolva kerülnek továbbításra, azokat csak a célszerver tudja értelmezni.

Milyen SSL tanúsítványok léteznek?

Domain Hitelesítés (Domain Validation (DV)) - Az ilyen típusú tanúsítványnál a hitelesítést végző cég (Certification Authirity) ellenőrzi, hogy az igénylő rendelkezik-e a megfelelő jogosultságokkal az adott domain név használatához. A cég adatait nem vizsgálják, valamint a titkosításon kívül, amit egy lakat jelez, nem látszik semmilyen információ a böngészőben. Ez a legegyszerűbb, ezáltal a legkedvezőbb árú tanúsítványverzió. Kiválóan alkalmas webáruházak biztonságossá tételéhez.
Vállalati Hitelesítés (Organization Validation (OV)) - A hitelesítést végző cég ellenőrzi, hogy az igénylő rendelkezik-e a megfelelő jogosultságokkal az adott domain név használatához, valamint alapos, de nem minden részletre kitérő vizsgálatot végez a kérdéses céggel kapcsolatban. Ebben az esetben a böngészőben a lakat ikonra klikkelve megtekinthetők a cég adatai.
Kiterjesztett Hitelesítés (Extended Validation (EV)) - A hitelesítést végző cég ellenőrzi, hogy az igénylő rendelkezik-e a megfelelő jogosultságokkal az adott domain név használatához, valamint mindenre kiterjedően megvizsgálja a kérdéses céget. Különböző hitelesítési irányelvek alapján az igénylőnek különböző követelményeknek kell megfelelnie, mielőtt kibocsájtják számára a tanúsítványt. Ezt a típust használják a bankok, pénzintézetek, valamint a nagyobb szolgáltató cégek.
SSL EV

Honnan tudom, hogy biztonságos-e a kapcsolat?

A biztonságos kapcsolat legfőbb ismertető jele a már fent említett HTTPS:// előtag. Amennyiben ezzel az előtaggal próbálunk megtekinteni egy nem biztonságos oldalt a böngészőnk figyelmeztetni fog rá. Ha az SSL kapcsolat rendben felépül, akkor a böngésző címsorában egy lakat ikont láthatunk, amire klikkelve további információkat tudhatunk meg a fenti típusoktól függően. Megismerhető a kiállító szervezet, az aláírási algoritmus fajtája, ellenőrizhető az érvényességi idő, és a tanúsítványlánc. Extended Validation esetén pedig böngészőtől függően az egész címsor zöld színű lesz (Explorer), vagy pedig a cím mellett a hitelesített cég neve látható zölddel vagy zöld sávban feltüntetve (Firefox, Chrome, Opera) az ábra szerint.

Hogyan lesz a webáruház üzemeltetése biztonságos?

A webáruház a weboldalak olyan speciális fajtája, ahol biztosan van adatbekérés, hiszen a vásárláshoz különböző személyes adatokat ad meg a látogató. Jellemzően minden webáruház két felülettel rendelkezik, egy adminisztrációs felülettel, és egy publikus vásárlói felülettel. Mindkettőnél fontos a biztonság, és az SSL használata. Egyrészt, hogy saját magunk biztonságosan adminisztrálhassuk a webáruházat, másrészt a vásárlókban bizalmat ébresszünk, ezzel növelve a vásárlási szándékot.

Az UnasShop rendszer adminisztrációs felülete

Mivel cégünk az Unas Online Kft a magyarországi webáruház szolgáltatók között egyedülállóan a már fent említett Extended Validation-al rendelkezik, az adminisztrációs felület magas szintű (zöld böngészősávú) biztonsággal rendelkezik. Nálunk biztos lehet abban, hogy bárhol is lép be az admin felületre a jelszava, és a feldolgozott adatok nem kerülnek más kezébe.

Az UnasShop webáruház saját tanúsítvánnyal

Rendszerünkben működő webáruházaknak, és tárhelyeknek lehetőséget biztosítunk saját SSL tanúsítvány használatára, ami egyszerűen az admin felületen beállítható. Természetesen maga a tanúsítvány is megvásárolható cégünknél, aminek a díja magában foglalja a beállítást is. Az általunk értékesített változat az egyik legnagyobb kibocsájtó, a COMODO tanúsítványa, ami PositiveSSL névre hallgat. Ez egy kedvező árfekvésű Domain hitelesítő tanúsítvány, amivel a böngésző címsorában nem fog látszani cégnév, csak egy lakat ikon, valamint a HTTPS:// előtag, ami a SSL kapcsolatot jelzi. Ezek mellett a tanúsító szervezet logója is elhelyezhető az áruházban a bizalom növelése érdekében.

Google szempontok

Már két éves a hír, amiben a Google deklarálta, hogy a biztonság elsődleges szempontnak számít. A keresőóriás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az iparágban egyedülálló színvonalú biztonsági megoldásokat, például alapértelmezésként erős HTTPS-t alkalmazzon. Ez azt jelenti, hogy amikor az internetezők a Google keresést, a Gmailt vagy a Google Drive-ot használják, automatikusan biztonságos kapcsolaton keresztül kapcsolódnak a Google-hoz. Emellett arra törekednek, hogy a Google-n keresztül elérhető weboldalak mindegyike biztonságos legyen. Ezért a keresőmotorba is beépült az SSL ellenőrzése, az organikus találatok rangsorolásánál ezt is figyelembe veszik. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy akinek van HTTPS kapcsolata, az automatikusan első lesz a találatok között, hanem azt, hogy ez is egy tényező, amivel kiegészült a SEO, így segíti az előbbre jutást. Ezek mellett pedig több Google szolgáltatás (pl. Adwords) bizonyos oldalaknál alapból megköveteli a tanúsítvány meglétét.

2016. július 31-ig fél áron, azaz 6.000Ft+ÁFA-ért igényelhető új SSL Tanúsítvány rendszerünkben. Megrendeléshez klikkeljen ide.
DEVELA tavaszi időszakban is azon dolgoztunk, hogy nyugodtan és gond nélkül nyaralhasson a nyár folyamán, mivel UnasShop áruháza segítségével kényelmesen és megfelelően tudja kezelni a megrendeléseit. Így ismét összeállítottunk egy fejlesztési csomagot, melynek eredményei reményeink szerint további vásárlásokat és elégedett vásárlókat eredményeznek az áruházában. Nagy hangsúlyt fektettünk a marketing funkciók fejlesztésére, újabb rendszerek kerültek beillesztésre, valamint néhány eddig is elérhető funkciót átdolgoztunk, bővítettünk.

Megújult az UnasShop áruházak mobil kinézete

A trendek, vásárlási szokások azt mutatják, hogy nagyon sok internetes vásárlás történik mobileszközön. Elengedhetetlen, hogy egy webáruház reszponzív legyen, vagy az asztali nézet mellett rendelkezzen mobilverzióval is. Ezt szem előtt tartva újragondoltuk az áruházak mobilverzióját, így ha az nem reszponzív, akkor is egy letisztult és kifinomult felületet adunk a mobileszközön vásárlók kezébe. Az új kinézet használatával könnyebb, kényelmesebb az áruház böngészése, ezáltal a megrendelések leadása is. Az új mobil arculat is tetszőlegesen testreszabható, vagy egyedi megjelenés is igényelhető hozzá.

Megújult az UnasShop Facebook webáruház

A korábbi Facebook alkalmazásban csak megtekinteni lehetett a termékeket, de vásárlás már az áruház felületén történt. A visszajelzések alapján, aki elkezdte a termékeket böngészni, az szívesebben viszi végig a rendelést a Facebookon maradva. Ezért úgy alakítottuk át a Facebook alkalmazásunkat, hogy az adott áruház legtöbb funkciója ugyanúgy elérhető a Facebook felületén is, valamint a vásárló gyakorlatilag az oldal elhagyása nélkül tud terméket rendelni. Ez azért is jó megoldás, mert így minden áruházi fejlesztés, funkció elérhető a Facebook felületen is. A megoldás kulcsa egy központilag kezelt Facebook kinézet, amelyet ha szeretne, egyedivé is tudunk szabni az Ön áruházához, így a Facebook oldalon is kitűnhet a többi áruház közül!

Új chat szolgáltatások »»»

Egyre fontosabb, hogy a potenciális vásárlók, látogatók minél hamarabb információhoz jussanak a megrendelni kívánt termékkel kapcsolatban. A látogatói megkeresésekre, érdeklődésekre azonnal, de maximum néhány órán belül válaszolni kell, különben elveszítjük a vásárlót. Ezért bővítettük a használható chat megoldások listáját, így két új szolgáltató, név szerint a Smartsupp és Livechatoo érhető el az eddig is ismertek mellett. Ugyanakkor a CHAT ügyfélszolgálat bekapcsolása csak akkor javasolt, ha van kapacitás azonnal válaszolni a megkeresésekre. Ha nem tudjuk ezt megtenni, akkor az ellenkező hatást fogja kiváltani, mint ami a célja lenne.

Új lehetőség az UnasShop áruházakban: adományozás automatikus kezelési lehetősége »»»

Cégünk fontosnak tartja a közösségi felelősségvállalást, ezért amikor a Love All, Help All! Foundation megkeresett minket egy jövőbeli együttműködés reményében, azonnal rábólintottunk az integrációra. A kiépített kapcsolat segítségével a vásárlóknak lehetősége van a leadott megrendelések összege után meghatározott százalékot egy jótékony szervezethez eljuttatni. Hogy mi az Ön haszna ebből? Felmérések alapján a vásárlók szívesebben költik pénzüket, ha annak egy részét jótékony célra fordíthatják, következésképp több megrendelés várható az áruházában, melyből Önnek több bevétele származhat. Ezen felül nem mellékes, hogy közvetve hozzájárul és támogat egy alapítványt, szervezetet is.

Új fizetési módok »»»

Látható, hogy a fenti fejlesztések mind azt célozzák, hogy minél több megrendelés érkezzen az áruházakba. Ha több rendelés érkezik az áruházba, figyelni kell az újabb fizetési szolgáltatók által biztosított lehetőségekre, még inkább kiszolgálva a vásárlókat. Ezért újabb fizetési megoldások kerültek integrálásra: Paysafecard, Global Payments, SIX Payment Services. A Paysafecard megoldásával egy előre feltölthető kártyával fizethet a vásárló, nincs szükség bankszámlára, vagy hitelkártyára. A kártya pedig országszerte több ponton is beszerezhető. A Global Payments és a Six Payment Services hagyományos, de bankfüggetlen bankkártyás fizetési megoldást kínál. Előbbi szolgáltatja többek között az Erste Bank kártyaelfogadását, utóbbin keresztül pedig az MKB Bank kártyaelfogadása történik.

Ismét bővült az intelligens ajánlat funkció »»»

Mivel napjaink egyik legdivatosabb marketing eszköze webáruházak számára az intelligens vagy más néven kilépési ajánlat (exit popup), ezért fontosnak tartottuk a nem rég módosult funkció továbbgondolását, bővítését különböző típusok, eszközök támogatásával. Most már az is beállítható, hogy új lapon nyíljon meg a Kép+Link típus hivatkozása. Emellett, hogy még jobban tudja pozícionálni az egyes ajánlatokat, létrehoztunk két további opciót, így kosárértéktől vagy a kosárban levő termékektől is függhet az ajánlat megjelenítése.

Egyszerűbb és gyorsabb kinézet kezelés »»»

Ahogy korábban bővebben is kifejtettük, a mai webáruház piacon az egyik legfontosabb dolog kitűnni a tömegből, melynek egyik legjobb megoldása az egyedi kinézet, arculat. Ennek érdekében lehetőséget biztosítunk, hogy saját CSS fájlt kezeljen az adminisztrációs felületen, így is egyedivé téve áruházát. A korábbiakkal ellentétben nincs szükség ehhez teljesen egyedi kinézetre, elegendő csak a CSS tartalmat felülírni. Ez a lehetőség kiválóan alkalmas arra, ha a kiválasztott kinézeten csak néhány színt, betűtípust, vagy betűméretet szeretne módosítani. Természetesen a funkció használatához minimális CSS ismeret szükséges, de ettől függetlenül a normál grafikai szolgáltatásaink továbbra is elérhetőek (egyedi kinézet, arculat, banner, logo tervezés stb.)

Egyéb, marketinghez kapcsolódó kisebb fejlesztések

 • Újabb opciókkal bővült a kuponkezelés: egyrészt lehetőséget biztosítunk ezentúl arra, hogy csak hírlevélre feliratkozó tudja felhasználni a kupont. Másrészt arra is van mód, hogy adott kupont csak bizonyos kosárbeli tételszám esetén lehessen felhasználni. »»»
 • Hírlevél kezeléskor a vásárló eddig a feliratkozásról, leiratkozásról kapott értesítést, ezt bővítettük a hírlevél feliratkozás megerősítéséről szóló eseménnyel. »»»
 • Eddig is sok esetben kaphatott a vásárló pontokat a leadott megrendelései után, több különböző paraméter beállításával. Mivel több ügyfelünk is jelezte, bővítettük a funkciót, hogy a hírlevélre való feliratkozás megerősítéséért is adható legyen pont. »»»
 • Hogy az áruházi hírlevelet igénylők még könnyebben kezelhetőek legyenek az Ön számára, elérhető lett a hírlevél igénylő adatbázis kezelésekor a feliratkozás megerősítése alapján történő adatbázis letöltés. »»»

További módosítások, fejlesztések

 • Bizonyos termékek esetén törvényi előírás, hogy a termékek ára mellett megjelenítésre kerüljön az egységár is. Ennek eleget téve most már az ajánló boxban, top termékeknél is megjeleníthető az egységár. »»»
 • Az eddig is szerteágazó szűrési feltételek lehetőségeit is bővítettük. Új opcióként jelenik meg a raktáron levő mennyiség alapján történő szűrés. »»»
 • Maradva a szűrési lehetőségeknél, ezentúl kikapcsolható az árszűrés a szűrő boxban. »»»
 • Megrendelés leadása esetén, ha a vásárló speciális fizetési megoldást választ és az áruház átirányítja automatikusan a fizetési oldalra, úgy lehetőség van beállítani, hogy mennyi idő után történjen meg az átirányítás. »»»
 • A termék részletek oldalán a vásárlói értékelések alapvetően egy lapfülön, vagy az oldal alján jelennek meg (oldal kinézet függő). Most már lehetőség van arra, hogy a termék értékelés kiemelt helyen, az ár alatt jelenjen meg (A vásárlói vélemények nem, csak az értékelés!) »»»
 • A gyorsabb, átláthatóbb ügyintézés érdekében a megrendelések kezelése kapcsán megjelenik az utolsó státusz váltás időpontja, valamint egy tételhez tartozó státusz is (felugró ablakban). »»»
 • Lehetőséget biztosítunk ezentúl arra, hogy a termékek rendezése már egyedi sorrend érték alapján is megtörténhessen.
 • A megrendelés listában, ha egy tételnél van meghatározott termék paraméter, akkor annak értéke megjelenik a rendelés szám fölött ablakban. »»»
 • Külső fejlesztésként elkészült az Okosugyvitel.hu kapcsolat. Ezentúl ez a rendszer is használható a webáruházzal együtt. »»»