SPAMA 70-es években az internet születésekor, amikor elképzelték az e-mail protokoll alapjait, senki nem gondolt arra, hogy napjainkra egy valós emailre többszöröse vírust tartalmazó, káros vagy kéretlen levél (SPAM) jut. Mivel az e-mail küldés költsége rendkívül alacsony, sokan használják különféle dolgok népszerűsítésére, terjesztésére. Hamar jött a felismerés, hogy a kéretlen levelek ellen védekezni kell. Első körben az internetszolgáltatók spamszűrőkkel próbálták megoldani ügyfeleik védelmét. A spamszűrők általában úgy működnek, hogy különböző szempontok alapján pontozzák a beérkező e-maileket, amiket az elért pontszám alapján megjelölnek, vagy törölnek. A levél pontértéke spamre utaló tartalom, a feladó e-mail címe vagy IP-je publikus tiltólistán való szereplése alapján nőtt. Később kiegészült a pontozás egyéb szempontokkal is pl. kulcsszavak a tartalomban, automatikusan generált e-mail stb. Sok ügyféllel rendelkező szolgáltatók öntanuló szűrőket is elkezdtek alkalmazni, ahol a felhasználók is minősíthettek spamnek egy bizonyos e-mailt.

Az effajta spamszűrés azonban kevésnek bizonyult, a spammerek úgy alakították a tartalmakat, hogy minél több szűrőn átjussanak. Nyilvánvalóvá vált, hogy e-mail küldés során ellenőrizni kell, hogy egyrészt a küldő levelezőszerver jogosult-e egy bizonyos e-mail címről levelet küldeni, másrészt pedig ellenőrizni kell, hogy valóban az küldte-e a levelet, aki feladóként szerepel. Mostanság egyre több internetszolgáltató kezdte ezeket a protokollokat használni a spamek szűrésének érdekében. Azonban így óhatatlanul azok a felhasználók kerültek hátrányba, akik saját levelezésükkel nem készültek fel ezekre a követelményekre. Tulajdonképpen kicsit fordított lett a helyzet, a legális e-mail küldőnek kell bizonyítani azt, hogy valóban jogosult e-mailt küldeni. Vizsgáljuk meg a két legfontosabb megoldást!

SPF rekord (Sender Policy Framework)

Ahogy a fentiekből látszik, korábban nem volt korlátozás, egy bizonyos e-mail címmel bármilyen levelezőszervert lehetett küldésre használni. Ennek korlátozására fejlesztették ki az SPF rekordot. Ez a domain DNS zónájában szereplő bejegyzés arra hivatott, hogy megmondja melyek azok az IP címek, amikről kimehet egy e-mail feladótól levél. A legegyszerűbb eset, ha valaki egyetlen levelezőszervert használ, ez esetben annak az IP-je kell szerepeljen az SPF rekordban. Van amikor viszont szükséges, hogy bizonyos e-mail címről más rendszer is tudjon automatikusan levelet küldeni, pl. egy webáruház esetén ilyen az automatikus visszaigazolás. Ilyenkor a webáruház IP-jét is fel kell venni az SPF rekordba. Rendszerünkben működő tárhelyek és webáruházak esetén olyan SPF rekordot tudunk biztosítani, amiben szerepel az összes szerver IP címe, ami a kommunikációban részt vehet. Abban az esetben viszont, ha valakinek más szolgáltatónál van a domainje, ott kell hozzáadja az UnasShop rendszer tartományát az SPF rekordjához.

Mi van akkor, ha valaki nem állít be SPF rekordot? Ez a fogadó fél szerverétől függ. Van amelyik internetszolgáltató nem ellenőrzi még a rekord meglétét. Amelyik viszont igen, ott is több eljárás fordulhat elő: van ahol nem fogadnak e-mailt, ha nincs SPF rekord és van, ahol pedig a protokollnak megfelelően csak arról az IP címről fogadják el a levelet, ami az SPF rekordban szerepel. Ha más IP címről érkezik, akkor az törlésre kerül.

Hogyan kell beállítani az SPF rekordod? Manapság már minden valamire való szolgáltató biztosít adminisztrációs felületetet a tárhelyek kezelésére, illetve a kapcsolódó domainek DNS rekordjainak módosítására. Az SPF rekordot itt kell beállítani általában TXT rekord hozzáadásával. Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy kis informatikai hozzáértést igényel, így az UNAS rendszerben működő tárhelyek esetén ügyfélszolgálatunk készségesen segít ennek beállításában.

DKIM aláírás (DomainKeys Identified Mail)

Egyszerűen megfogalmazva a DKIM protokoll arra való, hogy egy osztott kulcsos digitális aláírás kerüljön be az e-mailbe, ami alapján ellenőrizhető, hogy a megfelelő jogosultsággal rendelkező fél küldte, vagy sem. Történetét tekintve a Yahoo "enhanced DomainKeys" és a Cisco "Identified Internet Mail" fejlesztéseinek ötvözésével jött létre. Ez a fajta aláírás azonban különbözik az egyszerű digitális aláírástól annyiban, hogy ebből a felhasználó nem lát semmit, de a levél forrásában benne van, a levelezőszerverek ellenőrizni tudják. A DKIM nyilvános kulcsú titkosítást (public key encryption) alkalmaz, ami két kulcsból áll, egy titkos (private), és egy nyilvános (public) kulcsból. Rendszerint a publikus kulcsot a feladó domainjének névszervere szolgáltatja, DNS rekordként. A titkos kulcs pedig az e-mail aláírásához szükséges. A folyamat megkezdésekor az e-mailt feladó levelezőszerver az e-mailt a titkos kulcs segítségével aláírja, amit az e-mail fejlécében helyez el. A fogadó levelezőszerver pedig a domainhoz tartozó névszervertől megkapott publikus kulccsal ellenőrzi az aláírás helyességét. Ezzel a megoldással egyrészt garantálható, hogy biztosan a feladótól származik az e-mail, de az is, hogy azt útközben sem módosították.

Mi van ha nem így küldjük a levelet, és hogy kell beállítani? Az SPF rekordhoz hasonlóan a DKIM-et is szolgáltatók különbözően ellenőrzik, és különbözően jelölik meg, vagy járnak el a kézbesítésnél. A beállítása bonyolultabb, mint az SPF rekordé, mivel nem csak DNS rekordot kell készíteni, hanem a levelezőszervert is konfigurálni kell arra, hogy a titkos kulcs segítségével aláírja az egyes e-maileket. Mivel itt a legapróbb beállítási hiba is ahhoz vezethet, hogy tömegesen nem érkeznek meg a levelek, az átlagos felhasználó ezzel már lehet, hogy nem tud megbirkózni, noha a szolgáltató lehetőséget ad az adminisztrációs felületen.

Mi a jövő? Jön a DMARC!

Annyi már most elmondható, hogy a fenti megoldásokra egyre több hangsúlyt fognak fektetni a szolgáltatók, érdemes mindenkinek felkészülni rá. Ha a domainjét olyan szolgáltatónál tartja, aki nem készül fel ezekre, akkor érdemes váltani. Természetesen a küzdelem tovább folyatódik a SPAM-ek ellen, sorra jönnek ki az újabb megoldások, amelyek a fentieket tökéletesítik, pl. a DMARC. Ezek inkább arra lesznek hivatottak, hogy a fentiek miatt tévesen kiszűrt e-mailek sorsáról rendelkezzenek.
Beach officeA nyár végével elmúlik a jól megérdemelt nyaralások időszaka, visszazökkenünk a szokásos évközi kerékvágásba. Amíg partnereink közül remélhetőleg sokan kipihenték fáradalmaikat, fejlesztő csapatunk azon dolgozott, hogy nyár végére egy újabb csomagot tudjunk Önök elé tárni. Minden kereskedő tudja, hogy a legaktívabb időszak az internetes kereskedelemben a karácsony, arra pedig a felkészülést minél előbb el kell kezdeni, akár már szeptemberben. Ehhez próbáltunk hasznos dolgokat összeszedni, ismét több területen bővítettük, fejlesztettük az áruházakat, így kerültek be újabb szállítási módok, változott a vásárló csoportok kezelése, megreformáltuk egy kicsit az alapbeállítások menüpontot is, valamint több kisebb fejlesztést végeztünk el. Nézzük részletesebben az egyes új funkciókat, módosításokat:

Csomagszám kezelése

A különböző szállítási módokhoz új funkció jelent meg, mégpedig a csomagszám kezelése. A csomagszámot automatikusan hozzáadja a rendszer a megrendeléshez, amennyiben az adott szállítási mód is kezel ilyen adatot, de ezt a paramétert manuálisan is van lehetőség beállítani a megrendeléseknél. Kialakítottunk egy csomagszámhoz tartozó új cseremezőt [order_package_number] néven, ami a megrendelés státusz értesítő e-mailekben használható. Ez nélkülözhetetlen funkció ahhoz, hogy lehetőséget adjunk a vásárlónak arra, hogy a szállítást végző cég weboldalán tájékozódhasson a csomag állapotáról, és a várható kézbesítési idejéről.

Új szállítási módok »»»

 • A PickPackPont által elindított fixpontos átvevőhelyek népszerű megoldását minden futárszolgálat igyekszik átvenni. Az eddigi GLS, és DPD csomagpont mellett új szállítási módként került kialakításra a Trans-o-Flex Csomagpont típusa, így most már ezt a csomagponthálózatot is igénybe vehetik az áruházakban.
 • Új szereplőként jelenik meg a listában a Fámafutár futárszolgálat, mely akár belföldi, akár külföldi szállítás esetén megoldást jelenthet partnereinknek.

Felhasználó kezelést, vásárló csoportokat érintő fejlesztések

 • A vásárló adatbázis feltöltésnél már vásárló paraméterek is importálhatók, azonban törölni biztonsági okokból nem lehet. »»»
 • Adminisztrátorok számára, hibák feltárására használatos funkció a Belépés a nevében, mely segítségével tetszőleges vásárló nevében nézheti meg a vásárló felületet. Ehhez készült további fejlesztés, mely most már naplózza is a funkciót, valamint egy beállítás segítségével ez megjelenhet már a vásárló listaoldalon is. »»»
 • A csoportok kezelésénél elkészült egy újabb beállítás: akciós termék árból is lehet közvetlen termék kedvezményt adni. »»»
 • Eddig csak egyetlen vásárló csoporthoz lehetett rendelni egy szállítási vagy fizetési módot megadni, immár többet is hozzá lehet adni. »»»
 • Közvetlenül vásárlókhoz, egyénekhez kapcsolódóan is letilthatók a különböző szállítási és fizetési módok. »»»
 • A megrendelések nyomonkövetése, manuális vagy más rendszerben történő kezelése szempontjából jelenthet nagy könnyebbséget, hogy export esetén vásárló csoportra is lehet szűrni, és így generálni az adatbázist. »»»
 • Azon árhuázak esetén, ahol több adminisztrátor is tevékenykedik, hasznos a vásárló törlése funkció jogosultsághoz kötése.
 • A vásárló adatbázis exportban a vásárlókhoz kapcsolódóan most már megjelenhet az utolsó rendelés dátuma is.
 • Csoportonként kezelhető, hogy ha az adott terméknél további árat adunk meg, akkor megjelenjen az alapár is a terméknél, így is mutatva a kedvezmény mértékét a vásárló számára.

Alapbeállítások újrakategorizálása »»»

Az UnasShop ahogy bővül, fejlődik, egyre több és több funkcióval bír, reményeink szerint ügyfeleink megelégedésére. Ebben a folyamatban arra is külön figyelmet kell fordítanunk, hogy megtalálható, átlátható és minél inkább egyértelmű legyen az áruház használata, kezelése az adminisztrátorok számára. Jelenleg csak az Alapbeállítások menüponton belül közel 200 beállítási lehetőséget kínálunk, ezért döntöttünk úgy, hogy kicsit átdolgozzuk az opcióit, szerkezetét. Ennek megfelelően az opciókat szeparálva, új szempontok alapján csoportosítva tálaljuk. Reméljük, hogy átláthatóbb, és könnyebben kezelhető lett így az áruház az adminisztrátorok számára.

Termékeket érintő kisebb fejlesztések

 • Termék paraméterek sorrendje állítható, így az adminisztrátor eldöntheti, hogy melyik paramétert teszi első, második, stb. helyre a listában a vásárló felületen. »»»
 • Sávonként megadott végösszeg kedvezmény beállítható akár közvetlen termék kedvezményként is. »»»
 • Akciós termék esetén külön beállítható, hogy a pontgyűjtő számlán jóváírásra kerüljön-e a pont vagy sem. »»»
 • Követve az alapbeállítások menüpont átszervezését, a Termék adatbázis exportnál megjelenő választható adatok is kategorizálva jelennek meg. »»»
 • Termékek szerkesztése esetén könnyítettünk az adatok megadásán, ezentúl átmásolhatóak egy másik, meglévő termék alternatív kategóriái. »»»
 • Beállítható, hogy a termék listában az akciós termékek előre kerüljenek, így azokat láthatja először a látogató, vásárló a termékek közül. »»»

További fejlesztések

 • Ugyan a webáruházak nagy előnye, hogy állandóan tud fogadni a rendszer megrendeléseket, néhány esetben szükséges lehet, hogy csak nyitvatartási időben lehessen rendelést leadni. Ennek kezelését építettük ki részletesen. »»»
 • Fontos funkciónak, eddig hiányzó pontnak tartottuk a megrendelés manuális rögzítését az adminisztrációs felületen. Ezt most pótolva, akár az offline módon történő rendeléseket is rögzíteni lehet, így egy helyen kezelve például a raktármennyiséget, számlázást stb. »»»
 • A nemzetközi piacon is megtalálható, magyar fejlesztésű Yusp rendszer segítségével a látogatók, felhasználók viselkdését lehet monitorozni, majd utána a korábbi viselkedés alapján a megfelelő terméket tudja a látogató elé tárni, így nagyobb valószínűség szerint fog megrendelést leadni az adott vásárló az áruházban. »»»
 • Ha esetleg hibával találkozik rendszerünkben, hibabejelentő oldalunkon ezt jelezheti felénk. Most ezt kiegészítettük fájl küldési lehetőséggel, hogy könnyebben bemutathassa a problémát, gyorsabban javíthassuk azt, amennyiben szükséges. »»»
 • Plusz tartalmak kezelésénél, űrlap tartalmi elemhez létre lehet hozni e-mail cím típusú mezőt is, melyet rendszerünk egyből ellenőriz, így a vásárlótól, látogatótól biztos, hogy megfelelő formátumú emailt kap. »»»
 • Biztonságosabbá tettük az áruházon keresztül történő email küldést, így már DKIM aláírást is támogatja rendszerünk a vásárlónak küldött levelekben. »»»
 • Lehetőség van csak azon vásárlóknak küldeni követő hírlevelet, akiknek a pontgyűjtő számlájukon van pont. »»»
 • Kapcsolódva az előző fejlesztéshez, most már utólag is módosítható a korábban létrehozott követő hírlevél. »»»
2016.09.06
Szerző: Kóczán Tamás
MarketingTegnap egy marketinges barátommal beszélgettem arról, hogy milyen eszközök vannak egy webáruházban, amiket érdemes manapság használni. Beszéltünk látogató szerző, konverziónövelő marketing eszközökről, szóba kerültek kosárérték növelő, vagy visszatérést elősegítő megoldások. Ezek nélkül 2016-ban aligha tud sikeres lenni egy webáruház. Sokan gondolják még mindig úgy, hogy nincs szükségük marketingre, vagy hogy a marketing drága. Jó esetben előfizetnek egy hatékony webáruházmotort, és hátradőlnek várva a nagy eredményeket. A legtöbbször nem is tudják, hogy milyen eszközökkel tudnának élni, milyen lehetőségeket tudnának kihasználni, sokszor ingyen.

Érdekességképpen összeszámoltam, az UnasShop rendszerben közel 100 marketing eszköz áll rendelkezésre. Erre mondja a marketinges, hogy annyi nem is létezik. Hát lássuk! Figyelem, hosszú mondat következik! Hírlevél, pontgyűjtés, regisztráció jutalmazása, követő hírlevél, mennyiségi kedvezmény, ingyen szállítás kupon, összegszerű végösszeg kupon, százalékos végösszeg kupon, termékkupon, egyedi vásárló kupon, összegszerű végösszeg kedvezmény, százalékos végösszeg kedvezmény, közvetlen vásárlói kedvezmény, vásárlói csoport kedvezmény, csomag kedvezmény, speciális csoport ár, területi ár, területi kedvezmény, akciós ár, kiegészítő termékek, hasonló termékek, cross-sale ajánlat, upsale ajánlat, BLOG, hírek, naptár, űrlap, felugró ablak, intelligens ajánlat, végösszeg kedvezmény, nyomtatható árlista, nyomtatható árajánlat, affiliate rendszerek, ajánlói rendszerek, partnerprogram, hűségkártya, cashback rendszerek, ügyfélchat, landoló oldal, regisztráció nélküli vásárlás, árösszehasonlító oldalak, piacterek, adományozó oldalak, közösségi megosztás, Facebook webáruház, Facebook belépés, Google belépés, intelligens kereső, paraméteres szűrő, termékösszehasonlítás, státuszértesítő, ajánlás ismerősnek, slideshow, bannerbox, kilépési ajánlat, minősítő rendszerek, személyre szabott ajánlói rendszer, szavazás, hirdetési rendszerek, SEO, SEF, Sitemap, Tag manager, Facebook hirdetés, Adwords, Analytics, Search Console, Twitter, Pinterest, Google +1, Facebook LIKE, Facebook Page Plugin, Facebook Comments, árszűrő, akció visszaszámláló, Youtube, videóbeszúrás, sávos szállítási költség, fizetési mód kedvezmény, online fizetési megoldások, cafeteria, akciójelző matrica, top termékek box, termék ajánló box, utoljára megnézett termékek, áruhitel, törzsvásárlói rendszerek, SMS, törzsvásárlói kártya, vásárlói vélemény, termékértékelés, dinamikus remarketing, retargeting, pixeltracking.

Ha webáruház nyitása előtt áll, vagy Ön is szeretné kihasználni ezeket a marketing eszközöket itt próbálhatja ki az UnasShop webáruház rendszert!
2016.08.25
Szerző: Boros János
LAHANagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük együttműködésünket a Love All, Help All! Foundation szervezettel. Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a társadalmi felelősségvállalás különböző lehetőségei, szervezetei. Mivel az UNAS is elkötelezett ilyen téren is, oly módon próbáljuk elősegíteni ezt a fajta adakozási lehetőséget, hogy az összes UnasShop webáruházban elérhetővé tettük a LAHA megoldását. Az integráció lényege, hogy néhány kattintás után a kereskedő csatlakozhat webáruházával a LAHA rendszeréhez, így egy újabb csatornán keresztül is érkezhetnek vevők az áruházába. Cserébe a leadott megrendelésekből megadott százalékot a fel kell ajánlania a LAHA rendszerének, azaz tetszőleges szervezeteknek, amelyekkel a LAHA kapcsolatban áll. Azt, hogy konkrétan melyik szervezet kapja a felajánlást, nem a kereskedő hanem a vásárló döntheti el. Így gyakorlatilag mindenki jól jár: a webáruházba több megrendelés érkezhet, hiszen a vásárlók szívesebben választják azt az üzletet, ahol az elköltött pénz egy részének sorsáról ők dönthetnek. A vásárlások nyomán a különböző szervezetek plusz anyagi támogatáshoz jutnak, így segítve munkájukat. A vásárlót pedig jó érzés töltheti el, hogy adott vásárlásával hozzájárult egy szervezet működéséhez, segített a munkájukban. »»»
2016.06.22
Szerző: Kóczán Tamás
SSLNapjainkban az internetes bűnözés térhódításával kiemelkedően fontos lett a személyes adataink és az internetes tevékenységeink védelme, és biztonsága. Tőlünk nyugatabbra mára már elképzelhetetlen, hogy olyan oldalon adjon meg bármilyen személyes adatot a látogató, ahol nincs teljesen megbizonyosodva, hogy biztonságos és az adatok nem kerülnek harmadik fél kezébe, illetve csak arra használják fel, amire megadta.

Adatok áramlása

Ha egy internetes szolgáltatás nem rendelkezik semmilyen titkosítási eljárással, a személyes adatok szabadon, kódolás nélkül tiszta szövegként áramolnak az internetes csatornákon. Mit is jelent ez? Amennyiben például egy nyílt wi-fi kapcsolatot használunk egy kávézóban, és úgy adjuk meg a jelszavunkat egy belépéshez, akkor a mellettünk ülő szintén ugyanazt a wi-fi kapcsolatot használó böngésző, egy egyszerű program segítségével könnyedén "lehallgathatja" a forgalmazásunkat, és ezzel a jelszavunk, vagy bármilyen egyéb adatunk a birtokába is kerülhet. Természetesen a kódolatlan adatok lopása vezetékes kapcsolaton is ugyanúgy lehetséges.

Hogyan működik az SSL kapcsolat?

A látogató böngészője az oldal megtekintésekor első körben kapcsolódik a szolgáltató rendszeréhez, egy webszerverhez. Amennyiben a weboldal rendelkezik biztonságos kapcsolattal a böngésző HTTPS:// címre ugrik át, ezzel egy időben pedig bemutatja a szerver számára a kompatibilis, felhasználható titkosítási módszerek listáját. A webszerver a listából kiválasztja a legerősebb megoldást, majd bemutatja a böngészőnek a Digitális Aláírását, ami a szerver nevéből, egy Tanúsítványból, és egy Nyilvános Kulcsból áll. A látogató böngészője ellenőrzi érvényes-e a küldött tanúsítvány, valamint azt, hogy megbízható tanúsítvány kibocsátó szervezet írta-e alá. Ezek után ellenőrzi, hogy a tanúsítványban szereplő domain megegyezik-e a látogatott oldal domainjével. Ha minden rendben, akkor létrejön az SSL kapcsolat, a kliens kialakítja a munkafolyamat azonosító kulcsát. A küldött adatainkat ilyenkor már biztonságban tudhatjuk, mivel azok biztonsági kulcsokkal kódolva kerülnek továbbításra, azokat csak a célszerver tudja értelmezni.

Milyen SSL tanúsítványok léteznek?

Domain Hitelesítés (Domain Validation (DV)) - Az ilyen típusú tanúsítványnál a hitelesítést végző cég (Certification Authirity) ellenőrzi, hogy az igénylő rendelkezik-e a megfelelő jogosultságokkal az adott domain név használatához. A cég adatait nem vizsgálják, valamint a titkosításon kívül, amit egy lakat jelez, nem látszik semmilyen információ a böngészőben. Ez a legegyszerűbb, ezáltal a legkedvezőbb árú tanúsítványverzió. Kiválóan alkalmas webáruházak biztonságossá tételéhez.
Vállalati Hitelesítés (Organization Validation (OV)) - A hitelesítést végző cég ellenőrzi, hogy az igénylő rendelkezik-e a megfelelő jogosultságokkal az adott domain név használatához, valamint alapos, de nem minden részletre kitérő vizsgálatot végez a kérdéses céggel kapcsolatban. Ebben az esetben a böngészőben a lakat ikonra klikkelve megtekinthetők a cég adatai.
Kiterjesztett Hitelesítés (Extended Validation (EV)) - A hitelesítést végző cég ellenőrzi, hogy az igénylő rendelkezik-e a megfelelő jogosultságokkal az adott domain név használatához, valamint mindenre kiterjedően megvizsgálja a kérdéses céget. Különböző hitelesítési irányelvek alapján az igénylőnek különböző követelményeknek kell megfelelnie, mielőtt kibocsájtják számára a tanúsítványt. Ezt a típust használják a bankok, pénzintézetek, valamint a nagyobb szolgáltató cégek.
SSL EV

Honnan tudom, hogy biztonságos-e a kapcsolat?

A biztonságos kapcsolat legfőbb ismertető jele a már fent említett HTTPS:// előtag. Amennyiben ezzel az előtaggal próbálunk megtekinteni egy nem biztonságos oldalt a böngészőnk figyelmeztetni fog rá. Ha az SSL kapcsolat rendben felépül, akkor a böngésző címsorában egy lakat ikont láthatunk, amire klikkelve további információkat tudhatunk meg a fenti típusoktól függően. Megismerhető a kiállító szervezet, az aláírási algoritmus fajtája, ellenőrizhető az érvényességi idő, és a tanúsítványlánc. Extended Validation esetén pedig böngészőtől függően az egész címsor zöld színű lesz (Explorer), vagy pedig a cím mellett a hitelesített cég neve látható zölddel vagy zöld sávban feltüntetve (Firefox, Chrome, Opera) az ábra szerint.

Hogyan lesz a webáruház üzemeltetése biztonságos?

A webáruház a weboldalak olyan speciális fajtája, ahol biztosan van adatbekérés, hiszen a vásárláshoz különböző személyes adatokat ad meg a látogató. Jellemzően minden webáruház két felülettel rendelkezik, egy adminisztrációs felülettel, és egy publikus vásárlói felülettel. Mindkettőnél fontos a biztonság, és az SSL használata. Egyrészt, hogy saját magunk biztonságosan adminisztrálhassuk a webáruházat, másrészt a vásárlókban bizalmat ébresszünk, ezzel növelve a vásárlási szándékot.

Az UnasShop rendszer adminisztrációs felülete

Mivel cégünk az Unas Online Kft a magyarországi webáruház szolgáltatók között egyedülállóan a már fent említett Extended Validation-al rendelkezik, az adminisztrációs felület magas szintű (zöld böngészősávú) biztonsággal rendelkezik. Nálunk biztos lehet abban, hogy bárhol is lép be az admin felületre a jelszava, és a feldolgozott adatok nem kerülnek más kezébe.

Az UnasShop webáruház saját tanúsítvánnyal

Rendszerünkben működő webáruházaknak, és tárhelyeknek lehetőséget biztosítunk saját SSL tanúsítvány használatára, ami egyszerűen az admin felületen beállítható. Természetesen maga a tanúsítvány is megvásárolható cégünknél, aminek a díja magában foglalja a beállítást is. Az általunk értékesített változat az egyik legnagyobb kibocsájtó, a COMODO tanúsítványa, ami PositiveSSL névre hallgat. Ez egy kedvező árfekvésű Domain hitelesítő tanúsítvány, amivel a böngésző címsorában nem fog látszani cégnév, csak egy lakat ikon, valamint a HTTPS:// előtag, ami a SSL kapcsolatot jelzi. Ezek mellett a tanúsító szervezet logója is elhelyezhető az áruházban a bizalom növelése érdekében.

Google szempontok

Már két éves a hír, amiben a Google deklarálta, hogy a biztonság elsődleges szempontnak számít. A keresőóriás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az iparágban egyedülálló színvonalú biztonsági megoldásokat, például alapértelmezésként erős HTTPS-t alkalmazzon. Ez azt jelenti, hogy amikor az internetezők a Google keresést, a Gmailt vagy a Google Drive-ot használják, automatikusan biztonságos kapcsolaton keresztül kapcsolódnak a Google-hoz. Emellett arra törekednek, hogy a Google-n keresztül elérhető weboldalak mindegyike biztonságos legyen. Ezért a keresőmotorba is beépült az SSL ellenőrzése, az organikus találatok rangsorolásánál ezt is figyelembe veszik. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy akinek van HTTPS kapcsolata, az automatikusan első lesz a találatok között, hanem azt, hogy ez is egy tényező, amivel kiegészült a SEO, így segíti az előbbre jutást. Ezek mellett pedig több Google szolgáltatás (pl. Adwords) bizonyos oldalaknál alapból megköveteli a tanúsítvány meglétét.

2016. július 31-ig fél áron, azaz 6.000Ft+ÁFA-ért igényelhető új SSL Tanúsítvány rendszerünkben. Megrendeléshez klikkeljen ide.